Poängberäkning för Grand Prix Skriv Ut!  
           
 
 
           
  Individuellt        
  Segraren i en GP-tävling får 10 poäng, 2:an 9 poäng o.s.v. ner till 10:an och alla därpå följande som alla får 1 poäng var. Vid lika antal partipoäng och kvalitet avgörs placeringen med  särskiljning enligt den metod som används i den aktuella tävlingen.

Om två eller fler spelare hamnar på samma högsta totalpoäng, så avgör i första hand inbördes placeringen i tävlingen Blixt&Dunder. I andra hand spelas två blixtpartier om 5 min.per spelare. Spelare som inte kan skiljas åt med blixtpartier skiljs genom lottning.

Vid delad poäng längre ned i listan än segerplats så avgör flest antal tävlingar om det skiljer sig. I övrigt ingen särskiljning på denna nivå.
 
       
  Klubb        
  Vid varje deltävling räknas resultat för GP klubb som summan av de individuella GP-poängen för alla spelare som representerar klubben i tävlingen.

Total segrare blir den klubb som får högsta sammanlagda poäng i de tävlingar som ingår i GP. Om två eller flera klubbar hamnar på samma totalpoäng delas priset d.v.s. de får var sin inteckning i vandringspriset.